29 خرداد 1390 مصادف با رجب 1432 با عنایت خداوند متعال به سفره عمره مفرده رهسپار شدم . قبل از سفر مطالعاتی را در خصوص زیارت ، اعمال حج و کشور عربستان جهت آشنایی بیشتر انجام دادم که برخی از آن مطالب زیبا و مفید را به طور مختصر در وبلاگم می آورم .

زیارت چیست ؟

زیارت فرار از غیر به سوی خداست چون طواف خانه خدا چون زیارت ائمه معصومین که واسطه این وصل با پروردگار می شوند .

در واقع زیارت اذان ایمان است . زیارت نوعی تجدید عهد و یادآوری است برای انسان ها که در هیاهوی زندگی دچار غفلت می شوند .

در اعمال حج و در احرام انسان تمرین بندگی می کند و سرمشق زندگی را می آموزد تا آن را در زندگی تکرار کند .

در زیارت نیز انسان باید توجه و خلوص را از دست ندهد چرا که گاهی قرائت زیارت نامه هم انسان را از اصل دور می کند .

به چه منطقه ای حرم در مکه حرم می گویند و چرا ؟

حرم منطقه ای است که محدوده آن کاملاً مشخص است و تاریخچه آن به فرود آمدن حضرت آدم علیه السلام به زمین و ورود او به مکه معظمه می رسد که خداوند یاقوتی را از بهشت برای آدم فرستاد و آدم نیز با راهنمایی جبرئیل آن را در مکان کعبه قرار داد و برگرد آن طواف کرد . منطقه ای را که نور فرا گرفته بود به حدود حرم معرفی شد و این حدود در زمان حضرت ابراهیم با کمک جبرئیل مشخص گردید

فاصله حرم تا مسجد الحرام از 4 جهت عبارت است از :

از شمال غربی آن تا مسجد الحرام 1648متر ( مسجد تنعیم )

از مشرق آن تا مسجد الحرام 18333 متر( منفی مزدلفه و عرفات )

از جنوب آن تا مسجد الحرام 75/12009 متر( اضاءه)

از غرب آن تا مسجد الحرام 13353 متر( حدیبیه )

که قبل از ورود به مکه در یکی از این 4 منطقه باید طبق آداب خاص محرم شد و وارد محدوده حرم گردید . حرم الهی دارای احکام ویژه و مخصوص خود است . در تمام طول سال کسی حق ندارد وارد محدوده حرم شود مگر آن که قبلاً در میقات محرم شده باشد ؛ باید احترام ببندد تا احترام حرم را حفظ کند . لبیک گوید تا حضور خود را در محضر حق تعالی شاهد باشد . آن گاه به حرم حق ، قدم نهد . افراد غیر مسلمان چون نمی توانند در حالت غیر اسلامی احرام ببندند از فضیلت لبیک گفتن محروم اند ، حق ورود به منطقه توحید یعنی حرم الهی را ندارند .

این ویژگی فقط مخصوص به سرزمین حج یعنی محدوده حرم است . در این منطقه هیچ کس حق تعرض به گیاهان و حیوانات و... را ندارد . خارج کردن سنگ و خاک آن جایز نیست . حتی برداشتن اشیای گمشده در حرم روانیست .

عدم رعایت شرایط آن موجبات دل مردگی و قساوت قلب را فراهم می آورد لذا در بعضی از نصوص وارد شده که اقامت در مکه بیش از یکسال روا نیست .

حجر الاسود چیست ؟

طبق روایات اسلامی حجر الاسود سنگی است که از بهشت توسط جبرئیل آمده و در ابتدا سفید بوده و به علت استلام گناهکاران سیاه شده است . هیچ سنگی ویژگی های آن را ندارد . این سنگ نشانه خداوند است و هرگز از بین نخواهد رفت چنان که حوادث تاریخ نتوانسته است آن را نابود کند . وزن این سنگ علیرغم آنچه حجم آن نشان می دهد بیش از KG   2/5 نیست . وقتی این سنگ از کعبه جدا شود هیچ کس جز امام معصوم نمی تواند آن را بر جای خود قرار دهد لذا همواره توسط اولیای بزرگی چون حضرت آدم ، ابراهیم ، محمد(صل ا...) و امام سجاد(علیه السلام) و اما عصر(علیه السلام)  در جای خود قرار گرفته است .

امام سجاد علیه السلام می فرمایند : « معنای دست زدن به حجر الاسود این است که خدایا من تعهد کردم که دیگر دست به گناه دراز نکنم . » و در واقع دست در دست خدا نهادن و از غیر خدا جدا شدن است . و دست زدن به حجر الاسود و استلام آن در جزء اعمال مستحبی است و در صورت ازدحام جمعیت دست را به نشانه در مقابل آن بلند کردن و تکبیر گفتن است .






تاریخ : شنبه 90/4/25 | 9:30 عصر | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • سوله