اینترنت کارکردهای فراوانی ازجمله که درذیل به توضیح چندمورد میپدازیم :
بازاریابی الکترونیک : امروزه با وجود اینترنت میتوان به دنبال کالای مورد نظر گردید و از نظر کارآیی، قیمت مقایسه و کالای مورد نیاز را انتخاب نموده، شماره کارت اعتباری و آدرس را جهت تحویل کالا اعلام کنید و طی چند روز کالای مورد نظر خود را دریافت دارید. به این کاربرد شبکه E - MARKETING گفته میشود.
بانک الکترونیک (E- BANKING ) : فعالیت های بانکی که از طریق شبکه های رایانه ای انجام میگیرد را بانک داری الکترونیک گویند . بانک الکترونیکی از طریق اینترنت صورت گرفته و کلیه امور بانکی از این طریق انجام می گیرد . وجود بانک الکترونیک باعث ارائه خدمات بانکی به صورت 24 ساعته و فارغ از زمان و مکان صورت میگیرد . در بانکداری الکترونیک عملیات بانکی , چون فرآیند دریافت وام , پرداخت اقساط وام انتقال وجه بصورت اینترنتی و بدون مراجعه مستقیم به بانک و موسسات وابسته انجام می گیرد . این امر باعث افزایش سرعت ارائه خدمات بانکی , کاهش اتلاف وقت و کاهش هزینهها گردیده است . نظام بانکی هر کشور نقش حساسی در پیشبرد راهبرد های کلان اقتصادی به عهده دارد و به عنوان اهرم فعال دولت در سیاستهای پولی و مالی وتنظیم جریان نقدینگی در اقتصاد ملی مطرح می باشد. بطوری که امروزه ارائه خدمات بانکی از سرعت و دقت بالائی برخوردار است ، بانکداری الکترونیک ضمن آنکه خدمات ارزنده ای را به مشتری ارائه می نماید , اعتبار خود را نیز افزایش می دهد . با گذشت چند سال تجربه بانکداری الکترونیک در می یابیم که بدون داشتن یک نظام بانکی الکترونیک و بدون بهره وری مناسب نمی توان به یک اقتصاد پویا دست یافت . با توسعه امکانات ارتباطات اینترنتی, می توان دستیابی به اهداف کلان بانکها را تسهیل نمود . با استفاده از امکانات بانکداری الکترونیک , ضمن افـزایش سرعت , دقت ، بهره وری بانکها نیز افزایش می یابد . البته کاربرد مناسب سیستم های نرم افزاری و ایجاد شبکه های مرتبط مطلوب و ابزار های سخت افزاری مدرن در بانکها , امکان اعمال مدیریت ا ثر بخش واتخاذ تصمیم گیری های بهینه را بدنبال خواهد داشت .وجود امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مناسب باعث فراهم شدن امکان تعامل اطلاعات مورد نیاز مدیران به موقع می گردد بدیهی است استفاده از نیروی انسانی متخصص و توانمند ساختار بانکداری الکترونیک را تغییر خواهد داد ..
تجارت الکترونیک :تجارت الکترونیک عبارت است از تعامل سیستمهای ارتباطی، سیستمهای مدیریت اطلاعات و امنیت که بهکمک آنها امکان مبادله اطلاعات تجاری در خصوص فروش محصولات و یا خدمات میسر میشود. در تعاملات تجاری و الکترونیک ، رعایت حقوق مصرف کننده از جمله حقوق شخصی , حافظت از اطلاعات و اطلاعات تجاری الکترونیک،رعایت قوانین تجارى بصورت شفاف و روشن بهمنظور ایجاد یک بازار الکترونیک مطمئن و معتبر از اهمیت بالائی برخوارداراست.
کتابخانه الکترونیک (E-LIBRARY ): از طریق امکانات اینترنت می توان در حداقل زمان دهها کتابخانه را جستجو نمود و با استفاده از امکانات اینترنت کتابها را مطالعه و یا بر روی کاغذ چاپ نمود .
استفاده از فنآوریهای اطلاعاتی باعث افزایش توانایی کتابخانهها در سازماندهی و اشاعه اطلاعات میشود. همچنین فنآوری اطلاعات سرعت دسترسی به اطلاعات را افزایش داده و دسترسی از راه دور و دسترسی تمام وقت به اطلاعات را میسر ساخته است . استفاده از کتابخانه الکترونیک باعث , افزایش دسترسی به منابع کتابخانه ای ، بهبود خدمات موجود کتابخانه ای ، ارائه خدمات جدید , توسعه استفاده از کتابخانه های الکترونیک, حذف فاصله ها و کاهش هزینه های خرید و هزینه های سفر به کتابخا ها را بدنبال خواهد داشت .
CHAT:chat یکی دیگر از خدمات متداول در اینترنت میباشد. کاربران اینترنت می توانند از طریق chat در مورد مسئلهای خاص به گفتگو بپردازند. به کمک سرویس گیرنده و سرویس دهنده میتوان در سراسر دنیا در یک مباحثه زنده شرکت نمود.
پست الکترونیک ( E-MAIL) : امروزه ارسال و دریافت نامه در اسرع وقت از طریق شبکه اینترنت صورت میگیرد. با پست الکترونیک میتوان فایلهای گرافیکی، صدا، فیلم و… را بهمراه ارسال نمود. به اینگونه سرویسها، سرویس پست الکترونیکی یا E-mail گفته می شود .یکی از راهآوردهای اینترنت، پست الکترونیک میباشد که ارتباط کاربر با اینترنت است. پست الکترونیک، روشی برای ارسال پیام از طریق اینترنت (در شبکه محلی یا شبکه جهانی) و یا دریافت پیام بین دو رایانه است. پست الکترونیک نسبت به تلفن مزیتهایی دارد. در پست الکترونیک، میتوان پیغام خود را هر وقت آمادگی دارید ارسال نموده و گیرنده پیام نیز به اقتضای وقت خود پاسخ را ارسال نماید. بنابراین ضرورت ندارد که طرفین در یک زمان از خط تلفن استفاده کنند. از سوی دیگر ارسال مراسلات در مقابل هزینههای شهری یا بینالمللی کاهش مییابد.کاربران میتوانند پیام الکترونیکی را فقط به یک گیرنده ارسال نموده یا بین تعدادی از کاربران منتخب در سیستم توزیع کنند. متد دریافت پیام الکترونیکی به پیچیدگی سیستم بستگی دارد. با استفاده از پست الکترونیکی، بیشتر مشکلات و انتظارهای مربوط به ارسال یک سند از شخصی به شخص دیگر برطرف میشود. پیامها همانند یک مکالمة تلفنی به محض ارسال در دسترس گیرنده قرار میگیرند. ولی برخلاف مکالمة تلفنی برای این که برقراری ارتباط با موفقیت انجام شود, لازم نیست که هر دو طرف به طور همزمان در دسترس باشند. بنابراین هنگامی که دو طرف سعی در برقراری ارتباط دارند ولی یکی از آنها در دسترس نیست, ارتباط الکترونیکی به طور مؤثری عدم حضور کاربر دوم را برطرف میکند. برای استفاده از امکانات پست الکترونیک , سیستم با تعریف یک رمز عبور به کاربر اجازه استفاده از امکانات شبکه استفاده نماید . شبکه مزبور کاربر را از امتیازات دستیابی به فایل ها و آدرسهای پست الکترونیکی به عنوان ایستگاه کاری متعلق به کاربر برخوردار می نماید . با استفاده از کلمة عبور ,کاربر میتواند پیامهای شخصی را از شبکه ارسال و دریافت کند. افراد غیر مجاز نمیتوانند پیام های الکترونیکی کاربران دیگر را خوانده یا برای آنها پیام ارسال نمایند.