تعریف شبکه های اجتماعی:
یک ساختار اجتماعی است که از گروههایی که عموما فردی یا سازمانی هستند تشکیل شده است که توسط یک یا چند نوع خاص از وابستگی به هم متصل هستند. به بیان دیگر یک شبکه اجتماعی، سایت یا مجموعه سایتهایی است که برای کاربرانی که دوست دارند علاقهمندیها، افکار و فعالیتهای خودشان را با دیگران به اشتراک بگذارند (و دیگران هم با آنان به اشتراک بگذارند)،این امکان را میدهد.
واژه شبکه اجتماعی نخستینبار در سال 1960 در دانشگاه ایلینیو آمریکا مطرح شد.اولین شبکه ی اجتماعی هم در سال 1977با عنوان سیکس دگری(sixdegrees )بود این سایت به کاربرانش اجازه میداد یک پروفایل ایجاد کنندو برای لیستی از دوستان خود در این وب سایت ایجاد کنند.که این وب سایت چندان موفقیتی بدست نیاورد و بعد از 3سال تعطیل شد.بعضی ها از لایوژورنال و رایزبه عنوان اولین شبکه های اجتماعی حرف میزنند.که فعالیت آنها هم در زمینه ی تجاری و سرگرمی بود.و بعد از اینها بود که موج جدیدی از شبکه های اجتماعی به وجود آمدند ودرسرتاسر دنیا گسترش پیدا کردند.از جمله این شبکه های اجتماعی فیس بوک،اورکات،مای اسپیس،فرنداستر،تویتر،یوتیوب،گودریدز،فلیکر..
همه این شبکه ای اجتماعی ایجاد شده با حول موضوعی ایجاد شدند از جمله ی این موضوعات :عمومی،اشتراک گذاری کلیپ،دوستان قدیمی،تجارت،فیلم های سینمایی،عکاسی،موسیقی و وبلاگ.
در همه ی این شبکه های اجتماعی افراد خواهان عضویت باید در این شبکه های اجتماعی برای خودش یک پروفایل درست کند. ودر این پروفایل اسم و مشخصات خودش را بنویسد و عکسی از خود فرد بگذارد.درهمه ی این شبکه های اجتماعی افراد می توانند برای خود دوستانی انتخاب کند و آنها را جز لیست دوستان خود کنند. بعضی ازاین شبکه های اجتماعی که موضوع هایی مثل فیلم عکاسی موسیقی هستند.افراد علاقمند به این موضوعات در شبکه های اجتماعی مرتبط با این موضوعات ثبت نام می کنندو با دیگران کاربران این شبکه ها به بحث می نشینند و از حوزه ی مورد علاقه ی خود با دیگران صحبت می کنند.در شبکه های اجتماعی افراد دانسته های خود را با دیگر کاربران به اشتراک می گذارد.شاید بتوان گفت که اگر این شبکه های اجتماعی در فضای اینترنت ایجاید نشده بودند شاید دیگر الان اینترنت اینقدر موردعلاقه ی مردم نبود با پیدایش این شبکه ها ی اجتماعی و عضویت افراد در آنها افراد دوستان دیگر و فضایی دیگری را پیدا کردند و در انجا نیز به فعالیت پرداختند.
آمارهای مربوط به استقبال از شبکه های اجتماعی همچنان رو به رشد است . آمارها نشان می دهد که هر روزنزدیک به حدود 800 هزار نفر عضو جدید به فیس بوک می پیوندند، و حدود سه میلیون عکس درفلیکر آپلود می شود.
در ایران نیزکاربران در استفاده از شبکه های اجتماعی همپای کاربران سراسر جهان حرکت کرده اند.با وجود محدودیت های اینترنتی و فلیتر بودن بعضی از این شبکه های اجتماعی در ایران اما بازهم همه ی شبکه های اجتماعی موجود در جهان در ایران نیز برای خود کاربرانی دارند و این کاربران در این شبکه های اجتماعی مشغول به فعالیت هستند.
منبع:
http://cyber-khmohammadi.blogfa.com
.