·       سال 1371: تعداد کمی از دانشگاه‌های ایران، از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلـان، توسط مرکز تحقیقات فیزیک نظری و از طریق پروتکل UUCPبه اینترنت وصل می‌شوند تا با دنیای خارج ایمیل رد و بدل کنند.

·       سال 1372: در سال 1372 هجری شمسی ایران نیز به شبکه اینترنت پیوست. نخستین رایانه‌ای که در ایران به اینترنت متصل شد مرکز تحقیقات فیزیک نظری در ایران بود. در حال حاضر نیز این مرکز یکی از مرکزهای خدمات اینترنت در ایران است.مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات،‌ بعنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو [ir.] در ایران به رسمیت شناخته میشود. این قلمرو مشخّصه تعیین شده برای هویّت ایران در فضای اینترنت است.

·       سال 1373: مؤسسه ندا رایانه تأسیس میشود. پس از راه‌اندازی اوّلین بولتن بورد (BBS)، در عرض یک سال نیز اوّلین وب سایت ایرانی داخل ایران را راه‌اندازی میکند. همچنین، این مؤسسه روزنامه همشهری را به زبان فارسی در اینترنت منتشر میکند، که این اوّلین روزنامه رسمی ایرانی در وب محسوب میشود. در همین سال بدنبال اتصال به اینترنت از طریق ماهواره کانادائی کد ویژن (Cadvision)، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود را بعنوان اوّلین شرکت خدمات سرویس اینترنتی (ISP) آغاز می‌کند.

·       سال 1374: مجلس ایران تأسیس شرکت امور ارتباطات دیتا تحت نظر شرکت مخابرات ایران را تصویب می‌کند و مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح کشور را بطور انحصاری در اختیار آن شرکت قرار می‌دهد.

·         سال 1377: پروژه یونیکد در ایران با قرارداد شورای عالی انفورماتیک و همکاری بنیاد دانش و هنر واقع در انگلستان و با نظارت و مدیریت فنّی دانشگاه صنعتی شریف تحت عنوان (فارسی وب) آغاز می‌شود. هدف پروژه اینست که با گنجاندن کامل و جامع الفبای فارسی در استاندارد یونیکد، نشر فارسی در کامپیوتر، مخصوصاً اینترنت و وب، استاندارد شود و اصولـاً مشکل قلمـ (فونت)‌های غیر استاندارد موجود در نرمـ افزارهای ایرانی حل شود.

.






تاریخ : پنج شنبه 92/7/25 | 8:43 عصر | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()

بیست ونهم اکتبر 1969 ابزاری برای نخستین بار مورد استفاده قرار گرفت که امروز پس از گذشت 40 سال آن را «اینترنت» می نامیم.در این روز «لئونارد کلینراک» از پروفسورهای علوم سازمانUCLAآمریکا برای اولین بار توانست پیام خود را به صورت حرف به حرف بین دو رایانه در موسسه تحقیقاتی استنفورد انتقال دهد. کلینراک در این اقدام از سیستم زمان بندی به اشتراک گذاری بی سیم استفاده کرد و هدفش این بود که از این طریق کلمه  Login را پس از تایپ کردن، به صورت بی سیم به رایانه دیگر انتقال دهد اما این سیستم پس از آنکه دو حرف از این کلمه را انتقال داد، با مشکل مواجه شد و از کار افتاد و بنابراین فقط حروفLoانتقال یافت.
این اتفاق موجب شد کارشناسان تولد اینترنت را در این تاریخ رقم بزنند و نخستین کلمه انتقال یافته در فضای مجازی را Lo بدانند. پیش از این نیز تلاش هایی برای راه اندازی فضای مجازی و انتقال اطلاعات از طریق این فضا صورت گرفته بود. اتحاد جماهیر شوروی آن زمان موشکی با نامSpotnikبه فضا فرستاده بود که می توانست شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک های بالستیک و دوربرد از بین ببرد. آمریکایی ها در پاسخگویی به این اقدام، موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته ARPAرا راه اندازی کردند که هدف از تاسیس این موسسه، پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که بتوان از طریق خطوط تلفنی، کامپیوترها را به هم مرتبط کرد. در اصل هدفARPAایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد محسوب می شد. با این وجود باید به این مساله توجه داشت که بیشتر دانش امروزی درباره شبکه مستقیم از طرح آرپانت گرفته شده که مانند یک تار عنکبوت است و هر کامپیوتر از مسیرهای مختلف می تواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بیفتد، بقیه باز هم می توانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند. جریان تکمیل یک فضای مجازی با این قابلیت در دهه 1960 دنبال شد تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و «مرکز آزمایشگاهی بل» نظریه یک کارشناس موسوم به باران را که از سیستم مغزی انسان الهام گرفته بود، تایید کردند و سرانجام پنتاگون با سرمایه گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد. پس از این اتفاق ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان کهARPAnetدر حال رشد بود، تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف آمریکا به وجود آمد. مدیران LAN ها نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگ تر اقدام کردند. پروتکل اینترنتARPAnet IPزبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شد.

.






تاریخ : پنج شنبه 92/7/25 | 8:42 عصر | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()

سربلندی ابراهیم ، آرامش اسماعیل، امیدواری هاجر، عطر عرفه

و برکت عید قربان را برای شما آرزومندم

زندگیتان به زیبایی گلستان ابراهیم و پاکی چشمه ی زمزم

                                                                عید سعید قربان مبارک باد

 

 

عید






تاریخ : سه شنبه 92/7/23 | 8:49 عصر | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()

  اینترنت کارکردهای فراوانی ازجمله که درذیل به توضیح چندمورد میپدازیم :

بازاریابی الکترونیک : امروزه با وجود اینترنت می‌توان به دنبال کالای مورد نظر گردید و از نظر کارآیی، قیمت مقایسه و کالای مورد نیاز را انتخاب نموده، شماره کارت اعتباری و آدرس را جهت تحویل کالا اعلام کنید و طی چند روز کالای مورد نظر خود را دریافت دارید. به این کاربرد شبکه E - MARKETING  گفته می‌شود.   

بانک الکترونیک (E- BANKING ) : فعالیت های بانکی که از طریق شبکه های رایانه ای انجام می‌گیرد را بانک داری الکترونیک گویند . بانک الکترونیکی از طریق اینترنت صورت ‌گرفته و کلیه امور بانکی از این طریق انجام می گیرد . وجود بانک الکترونیک باعث  ارائه خدمات بانکی به صورت 24 ساعته و فارغ از زمان و مکان صورت میگیرد . در بانکداری الکترونیک عملیات بانکی , چون فرآیند دریافت وام , پرداخت اقساط وام انتقال وجه بصورت اینترنتی و بدون  مراجعه مستقیم به بانک و موسسات وابسته انجام می گیرد . این امر باعث افزایش سرعت ارائه خدمات بانکی , کاهش اتلاف وقت و کاهش هزینه­ها گردیده است  . نظام بانکی هر کشور نقش حساسی در پیشبرد راهبرد های کلان اقتصادی به عهده دارد و به عنوان اهرم  فعال دولت در سیاستهای پولی و مالی وتنظیم جریان نقدینگی در اقتصاد ملی مطرح می باشد. بطوری که امروزه  ارائه خدمات بانکی از سرعت و دقت بالائی برخوردار است ، بانکداری الکترونیک ضمن آنکه خدمات ارزنده ای را به مشتری ارائه می نماید , اعتبار خود را  نیز افزایش می دهد . با گذشت چند سال تجربه بانکداری الکترونیک در می یابیم که بدون داشتن یک نظام بانکی الکترونیک و بدون بهره وری مناسب  نمی توان به یک اقتصاد پویا دست یافت . با توسعه امکانات ارتباطات اینترنتی,  می توان  دستیابی به اهداف کلان  بانکها را تسهیل نمود .  با استفاده از امکانات بانکداری الکترونیک , ضمن افـزایش سرعت ,  دقت ، بهره وری بانکها نیز افزایش می یابد .  البته کاربرد مناسب سیستم های نرم افزاری و ایجاد شبکه های مرتبط مطلوب و ابزار های سخت افزاری مدرن در بانکها , امکان اعمال مدیریت ا ثر بخش واتخاذ تصمیم گیری های بهینه را بدنبال خواهد داشت .وجود امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مناسب باعث فراهم شدن امکان تعامل اطلاعات مورد نیاز مدیران به موقع می گردد بدیهی است استفاده از نیروی انسانی متخصص  و توانمند ساختار بانکداری الکترونیک را تغییر خواهد داد .. 

  تجارت الکترونیک :تجارت الکترونیک عبارت است از تعامل سیستم­های ارتباطی، سیستم‌های مدیریت اطلاعات و امنیت که به‌کمک آنها امکان مبادله اطلاعات تجاری در خصوص فروش محصولات و یا خدمات میسر می­شود. در  تعاملات تجاری و الکترونیک ، رعایت حقوق مصرف‌ کننده از جمله حقوق شخصی , حافظت از اطلاعات و اطلاعات تجاری الکترونیک،رعایت  قوانین تجارى بصورت شفاف و روشن به‌منظور ایجاد یک بازار الکترونیک مطمئن و معتبر از اهمیت بالائی برخوارداراست.

 

کتابخانه الکترونیک  (E-LIBRARY ): از طریق امکانات اینترنت می توان در حداقل زمان دهها کتابخانه را جستجو نمود و با استفاده از امکانات اینترنت کتابها را مطالعه و یا بر روی کاغذ چاپ نمود .

استفاده از فنآوری­های اطلاعاتی باعث افزایش توانایی کتابخانه­ها در سازماندهی و اشاعه اطلاعات می­شود. همچنین فنآوری اطلاعات سرعت دسترسی به اطلاعات را افزایش ­داده  و دسترسی از راه دور و دسترسی تمام وقت به اطلاعات را میسر ­ساخته است . استفاده از  کتابخانه الکترونیک باعث , افزایش دسترسی به منابع کتابخانه ای ، بهبود خدمات موجود کتابخانه ای ، ارائه خدمات جدید ,  توسعه استفاده از کتابخانه های الکترونیک, حذف فاصله ها و کاهش هزینه های خرید و هزینه های سفر به کتابخا ها را بدنبال خواهد داشت .

 CHAT:chat یکی دیگر از خدمات متداول در اینترنت می‌باشد. کاربران اینترنت می توانند از طریق chat در مورد مسئله‌ای خاص به گفتگو بپردازند. به کمک سرویس گیرنده و سرویس دهنده‌ می‌توان در سراسر دنیا در یک مباحثه زنده شرکت ‌نمود.

پست الکترونیک ( E-MAIL)  : امروزه ارسال و دریافت نامه‌ در اسرع وقت از طریق شبکه اینترنت صورت می‌گیرد. با پست الکترونیک می‌توان فایلهای گرافیکی، ‌صدا، فیلم و… را بهمراه ارسال نمود. به اینگونه سرویسها، سرویس پست الکترونیکی یا E-mail گفته می شود .یکی از راه‌آوردهای اینترنت، پست الکترونیک می‌باشد که ارتباط کاربر با اینترنت است. پست الکترونیک، روشی برای ارسال پیام از طریق اینترنت (در شبکه محلی یا شبکه جهانی) و یا دریافت پیام بین دو رایانه است. پست الکترونیک نسبت به تلفن مزیتهایی دارد. در پست الکترونیک، می‌توان پیغام خود را هر وقت آمادگی دارید ارسال نموده و گیرنده پیام نیز به اقتضای وقت خود پاسخ را ارسال نماید. بنابراین ضرورت ندارد که طرفین در یک زمان از خط تلفن استفاده کنند. از سوی دیگر ارسال مراسلات در مقابل هزینه‌های شهری یا بین‌المللی کاهش می‌یابد.کاربران می‌توانند پیام الکترونیکی را فقط به یک گیرنده ارسال نموده یا بین تعدادی از کاربران منتخب در سیستم توزیع کنند.  متد دریافت پیام الکترونیکی به پیچیدگی سیستم بستگی دارد.  با استفاده از پست الکترونیکی، بیشتر مشکلات و انتظار‌های مربوط به ارسال یک سند از شخصی به شخص دیگر برطرف  می‌شود.  پیام‌ها همانند یک مکالمة تلفنی به محض ارسال در دسترس گیرنده قرار می‌گیرند.  ولی برخلاف مکالمة تلفنی برای این که برقراری ارتباط با موفقیت انجام شود, لازم نیست که هر دو طرف به طور همزمان در دسترس باشند.  بنابراین هنگامی که دو طرف سعی در برقراری ارتباط دارند ولی یکی از آنها در دسترس نیست, ارتباط الکترونیکی به طور مؤثری عدم حضور کاربر دوم را  برطرف می‌کند. برای استفاده از امکانات پست الکترونیک , سیستم با تعریف یک رمز عبور  به کاربر اجازه استفاده از امکانات شبکه استفاده نماید .  شبکه مزبور کاربر را از امتیازات دستیابی به  فایل ها  و آدرس‌های پست الکترونیکی به عنوان ایستگاه کاری متعلق به کاربر برخوردار می نماید . با استفاده از کلمة عبور ,کاربر می‌تواند پیام‌های شخصی را از شبکه ارسال و دریافت کند.  افراد غیر مجاز نمی‌توانند پیام های الکترونیکی کاربران دیگر را خوانده یا برای آنها پیام‌ ارسال نمایند.






تاریخ : سه شنبه 92/7/23 | 8:24 عصر | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()

 

اینترنت مهمترین ابزاری است که تا کنون برای مبادله ی اطلاعات اختراعشده است. 

اینرنت  یک اشتراک است .موجودی دیجیتالی که به درخواست تجربه ی انسان حرکت می کند و می تواند انواع اطلاعات و

دانستنی ها را در دسترس ما قرار دهد . از ساختار اتم کربن گرفته تا نتایج مسابقات اسب دوانی . اینترنت چیزهایی مانند

نرم افزار ، موسیقی ، تصاویر چند رسانه ای فیلم و متن به شکل ابزارهای الکترونیکی

اینترنت امکان ارتباط پویا و باز را برای مکالمه ی تعداد زیادی از مردم در یک زمان فراهم می کنددر اختیار ما می گذارد .

اینترنت نام شبکه ای است که در آن میلیونها کامپیوتر از سراسر جهان به هم متصل شده اند. این کامپیوترها یا برای شرکت های

بزرگ می باشند که فقط برنامه نویسان می توانند با آنها ارتباط برقرار کنند یا اینکه از کامپیوترهایی هستند که در خانه مورد استفاده قرار می گیرند

. از اینترنت برای ارتباط و ارسال اطلاعات در شکل های مختلف استفاده می شود( Email)می توانید نامه ها و انواع مختلف فایل ها را به اشخاص دیگری بفرستید

                                                                                                                 

اینترنت یک شبکه جهانی است . شبکه ای که از لحاظ مقیاس جغرافیایی در سطح جهان گسترش یافته است .

اینترنت مخفف کلمات International Network به معنای شبکه جهانی می باشد.






تاریخ : سه شنبه 92/7/23 | 8:16 عصر | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()

اولین جلسه کاربینی دانشجویان رشته روابط عمومی در مقاطع کاردانی وکارشناسی مرکز علمی کاربردی فرهنگ وهنر واحد 1کرمانشاه در مورخ 22/7/1392 ساعت 10تا12در شرکت آب منطقه ای برگزار گردید.

در این جلسه طی برنامه های مختلفی دانشجویان با عملکرد شرکت آب منطقه ای کرمانشاه از طریق فعالیت های روابط عمومی شرکت به عنوان یکی از روابط عمومی های برتر استان آشنا شدند.

کاربینی

در ابتدا در کلیپی منابع آبی در کرمانشاه ،سدها ومخازن آبی وچگونگی حفاظت از منابع زیر زمینی استان معرفی شد.در ادامه بهرام درویشی معاونت مالی پشتیبانی شرکت آب منطقه ای ،طی سخنانی در خصوص اهمیت وجایگاه روابط عمومی مطالبی را بیان وبر عملکرد صحیح روابط عومی به  عنوان پل ارتباطی سازمان ومردم تاکید کرد.

همچنین اقای ایزدی مسول روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمانشاه به بیان شرح وظایف تخصصی در روابط عمومی شرکت آب منطقه ای پرداخت .از آن جمله به طرح نجات آب دانش اموزی (داناب)،ارتباط با رسانه ،همکاری فعالانه با واحدفرهنگی وبسیج ،برنامه ریزی و...در جهت آگاه سازی وفرهنگ سازی در خصوص آب اشاره کرد.

در پایان جلسه استاد کرمی مدیر گروه روابط عمومی مرکز علمی کاربردی فرهنگ وهنر واستاد درس کاربینی ضمن بیان اهداف بازدید،وجمع بندی نهایی بر لزوم اجرای طرح های چون داناب در حوزه دانشجویی به عنوان رهبران فکری بخشی ازجامعه تاکیدکرد.

قابل ذکر است به کلیه دانشجویان پک های جهت آشنایی هر چه بیشتر با فعالیت های شرکت آب منطقه ای کرمانشاه و در اختیار نهادان اطلاعات مورد نیاز جامعه در خصوص آب به عنوان مهم ترین عامل حیات داده شد.






تاریخ : سه شنبه 92/7/23 | 8:6 عصر | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()

کار آفرینی مفهومی است که همراه با خلقت بشر وجود داشته است. مروری بر ادبیات کارآفرینی نشان می‌دهد که مفهوم کارآفرینی برای اولین بار توسط اقتصاددانان مطرح شد. سپس با توجه به اهمیت و نقش کارآفرینی در شکل‌گیری تحولات اقتصادی در جوامع، دانشمندان علوم اجتماعی نیز به بررسی ویژگیهای فردی و اجتماعی کارآفرینان پرداختند. خانواده، کانونی است که در شکل‌گیری این ویژگیها، می‌تواند نقش حیاتی ایفا کند. در جوامع سنتی که مردان نقش «نان‌آوری» و زنان نقش «خانه‌داری و تربیت فرزندان» را بر عهده داشتند، انتقال ایده کسب و کار بیشتر از طرف مرد صورت می‌گرفت؛ ساختار جدید خانواده درجامعه امروز و به تبع آن خروج زن از خانه، ظهور جلوه‌های تازه‌ای از بروز خلاقیت و نوآوری را در هر دو جنس زن و مرد باعث شد. بدنبال این تغییر نگرش؛ شیوه تولید،‌ سبک زندگی و نقش‌های والدین در درون خانواده نیز دچار دگرگونی شد. به شکلی که هر کدام از والدین با رفتار خود می‌توانند در رشد اعتماد به نفس،‌خلق ایده‌های جدید در خانواده و تعیین مسیر شغلی فرزندان، نقش‌های اساسی را ایفاء کنند.
اگر خانواده را از دیدگاه نهادی مورد بررسی قرار دهیم به این نتیجه می‌رسیم که که خانواده از نظر کمی و کیفی می‌تواند کانون اصلی اندیشه کار و تلاش و پرورش روحیه خلق ایده و کار در افراد باشد. تحقق این امر مستلزم توجه ویژه والدین به ابعاد و ساحتهای حیات فردی فرزند از هنگام تولد تا زمان تکوین شخصیت اوست. وقتی پدر یا مادر همچون الگویی تلاشگر و مؤثر در عرصه کار و تولید در جامعه ظاهر شوند،‌کارکردهای مثبت ناشی از فعالیت آنها فرزند را به سمت و سویی ترغیب می‌نماید تا ذهن خود را به صورتی منسجم و ثمربخش به ادامه شغل والدین و یا حرفه‌ای جدیدتر سوق دهد. برای چنین فردی دستیابی به منابع اقتصادی ناشی از کار و تسخیر فضاهای جدید، ارزش تلقی می‌شود. چنین طرز تلقی از دنیای پیرامون، ذهن فرد را نسبت به خلق ایده‌ای نو و استقلال اقتصادی و کسب موفقیت، دگرگون می‌سازد. در این مرحله، نوجوان یا جوان ایده‌کاری خود را با خانواده در میان می‌گذارد چه بسا بتواند از تجربیات و رهنمودهای والدین و احتمالاً حمایت مالی و اجتماعی آنها بهره‌مند شود. اینجاست که معیارها و ارزشهای خانواده برای فرزند ملاک عمل و چراغ راه او در مسیر کار و تلاش واقع می‌شود. وظیفه والدین در چنین شرایطی تشریح ابعاد گسترده فعالیت اقتصادی به عنوان ارزش بنیادی برای فرزند و هدایت او در مسیر مطلوب، آغاز توأم با موفقیت را در راه‌اندازی کسب و کار به همراه خواهد داشت.
میزان تحصیلات، نوع شغل والدین، ساخت خانواده، روابط خانوادگی (خصوصاً رابطه والدین با فرزندان)، درآمد خانواده و میزان برخورداری از امکانات رفاهی در شکل‌گیری «فرهنگ کار» در خانواده می‌تواند تأثیر داشته باشد. انسانهای متفاوت، توانمندیهای متفاوتی دارند که اگر از همان دوران نوجوانی در مسیر مشخص هدایت شوند، ‌می‌توانند با خلق ایده‌های جدید خود، تغییر در روند تولید و بالطبع تغییر در فرآیند تکنولوژی را آسان کنند.
مراحل توسعه کارآفرینی توسط خانواده
1 ـ مراحل نهادینه کردن «فرهنگ کارآفرینی»:

خانواده به عنوان انتقال دهنده جبهه‌ای از اصطلاحات، آئین‌ها و رفتارهای اجتماعی می‌‌تواند نقش ثمربخش خود را جهت آشنایی با مفاهیمی مثل: «توفیق طلبی»، «استقلال طلبی» و «خطرپذیری» در عرصه فعالیت اقتصادی و همسازی با واقعیت‌های کاری در جامعه، به اعضاء خود ارزانی دارد.
نوع نگرش والدین به دنیای پیرامون خود و چگونگی تجسم ارزشهای اجتماعی برای فرزندان در شکل‌گیری آینده شغلی آنها، می‌تواند راه را برای دستیابی به اقتصاد سالم هموار سازد. مثلاً چنانچه کسب موفقیت در جهت خلق ثروت و ایجاد فرصتهای شغلی جدید به عنوان بخشی از ارزشهای مورد نظر والدین برای فرزند به تصویر کشیده شود، نوجوان در چنین شرایطی ذهن خود را برای رسیدن به چنین موقعیتی آماده می‌سازد. در ادامه چنین فرآیند ذهنی، فرد بدنبال راههای دستیابی به چنین موقعیتی است. او موقعیتهای متفاوت را با هم مقایسه می‌کند؛ شبیه‌سازی ذهنی انجام می‌دهد؛ به پرس و جو می‌پردازد؛ و گاهی اوقات در نشریات،‌ کتب، محیط مدرسه و حتی مجالس سخنرانی پرسشهای ذهنی خود را دنبال می‌کند. آنگاه، فرد با آگاهی از ارزش کار و تلاش آماده است بخش بزرگی از خواسته‌ها، آرمانها و ارزشهای مورد نظر خانواده خود را به محک تجربه بگذارد.
2ـ تعیین مسیر شغلی
فضای درون خانواده، خصوصاً رهنمودهای والدین به فرزندان، این امکان را به آنها می‌دهد تا با گسستن از عادات و معتقدات پیشین خود یا سایر افراد خانواده، رفتار جدیدی را مورد کند و کار قرار داده و خود را با نظم اجتماعی نوین هماهنگ سازند؛ به شکلی که بتوانند بر فراز خواسته‌ها و آرزوهای ذهنی خود و منطبق بر نظامهای مدرن پرو بال بزنند و از نفوذ و سلطه اندیشه و روشهای سنتی در رفتار آتی خود بکاهند. در ادامه چنین روندی، نقش آفرینی فرزند در درون خانواده معطوف به فرآیندهای تولید و خلق ارزش در جامعه خواهد شد. در این ارتباط، والدین با شناخت توانمندیهای بالقوه فرزندان خود و هدایت آنها در مسیر شغلی، نقش مهمی در شناسایی و پرورش افراد خلاق و کارآفرین در جامعه ایفاء می‌کنند.
3ـ توانمندسازی ( یادگیری فن‌آوریهای جدید)
حمایت و تشویق والدین جهت یادگیری فن‌ آوریهای جدید از جمله فن‌آوریهای تکنولوژیکی و اطلاعاتی و معرفی مشاغلی که امکان کسب درآمد بالا را برای فرزندان فراهم می‌سازد، آنان را علاوه بر نقش‌آفرینی در درون خانواده، معطوف به اهداف توسعه در سطح جامعه یعنی کار مفید و بهره‌وری بالا خواهد کرد. تغییر نگرشها و رفتارهای کلیشه‌ای در مورد ایفاء نقشهای خانوادگی و اجتماعی و تشویق فرزندان به رفتارهای مثبت اقتصادی و اجتماعی، آنان را افرادی کارآمد و هدفمند می‌پروراند. زیرا پیروی از کلیشه‌های سنتی و تکراری در عرصه کار و فعالیت، هم به خانواده و هم به جامعه صدمات جبران ناپذیری وارد می‌سازد. به همین دلیل؛ گذر از این مرحله، تاثیرپذیری فرد از تغییرات جدید و پذیرش مسئولیت خطیر اجتماعی به منظور ایجاد کسب و کار جدید و دسترسی به موقعیتهای بهتر و جدیدتر، از فرد یک انسان مستقل و توانمند می‌سازد که در عرصه‌های گوناگون زندگی ضمن پذیرش نقشهای متفاوت می‌تواند مفید واقع شود.
4ـ راه‌اندازی و اداره کسب و کار اقتصادی
در این مرحله، فرد با ارزیابی مشاغل متناسب با خواسته‌های خود و خانواده، به خلق ایده در زمینه‌کار و فعالیت می‌پردازد؛ چارچوب فکری خود را در قالب طرح کسب و کار به جامعه عرضه می‌کند؛ سپس، با مدیریت خود فعالیت اقتصادی را آغاز می‌کند. در این مرحله، والدین با استفاده از تجارب خود می‌توانند فرزندشان را جهت اداره کسب و کار یاری کنند. هر چند ممکن است این نیاز صرفاً متوجه حمایت‌های مالی آنها نباشد. با ادامه حمایت خانواده و تقویت روحیه کارآفرینی در فرزندان به منظور راه‌اندازی و مدیریت کسب و کار اقتصادی توسط آنان، نتایج ذیل متوجه جامعه خواهد شد:
ـ ایجاد و توسعه اشتغال در بخش‌های اقتصادی کشور و به تبع آن استقلال اقتصادی خانواده‌ها
ـ دگرگونی در روند تولید با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و بدنبال آن تغییر در فرهنگ مصرف
ـ تنوع شغلی و ایجاد رقابت گسترده در بازارهای اقتصادی
ـ بسط و توسعه صادرات با اتکاء ‌به منابع موجود در کشور
ـ کاهش نرخ بیکاری و تورم و بدنبال آن کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه
نتیجه‌گیری
کارآفرینی، کانون و مرکز ثقل کار و تلاش و پیشرفت در عصر مدرنیته تلقی می‌شود. ما بدون توجه کافی به مقوله «توسعه فرهنگ کارآفرینی» نمی‌توانیم به شاخص‌های رشد و توسعه که از طریق تغییر در روند تولید،‌ بهره‌وری و توان افزایی فنی و صنعتی در عرصه اقتصاد حاصل می‌شود، دست یابیم. در گذر از مرحله سنتی به صنعتی باید به توانمندیها و قابلیت‌های فردی کارآفرینان در بهره‌گیری از منابع طبیعی و بکارگیری تکنولوژی مدرن اهتمام ویژه‌ای قائل شویم. زیرا، آنها با بکارگیری روش‌های جدید در بازار، خود را برای استفاده بهینه از ابزار و دستیابی به کیفیت مطلوب کالا و خدمات آماده می‌سازند. کارآفرینی، فرآیندی اکتسابی است و خانواده در شکل‌گیری این فرآیند نقش اساسی را ایفاء می‌کند. زیرا، خانواده می‌‌تواند عنصر پویایی و تحرک را به ژرفای وجود افراد تحت نفوذ و وابسته به خود تزریق کند به شکلی که «فرد» و «جامعه» در محیطی هماهنگ به تعامل بپردازند و قالب‌های اجتماعی نوآورانه شکل گیرد. نقش و اهمیت خانواده به عنوان کانون اندیشه نوگرایی، در ایجاد روحیه خلاقیت و نوآوری در افراد، گسترش روحیه کارآفرینی و توسعه کسب و کار جدید در جامعه، انکار ناپذیر است، به طوری که درزمینه فعالیت اقتصادی، خانواده می‌تواند اندیشه افراد تحت نفوذ خود را به سمت و سویی سوق دهد که آنها را از مشکلات پیش‌رو از جمله؛ بیکاری، فقر، اعتیاد، فساد و... برهاند و آنها را در مسیرهای شغلی که مولد سرمایه و فرصت‌های جدید است،‌هدایت نماید. زیرا، خانواده علاوه بر نقش تولید نسل و پرورش ابعاد عاطفی و اخلاقی فرزندان،‌ به عنوان کانونی برای رشد و پرورش اندیشه خودباوری، اعتماد به نفس و خودشکوفایی در فرزندان، نقش بسیار مؤثری در راه‌اندازی کسب و کار اقتصادی و توسعه فعالیت‌های شغلی در جامعه خواهد داشت.

منبع داستان های موفق وخانواده وکار آفرینی :سایت همیار کارآفرین

 
 





تاریخ : دوشنبه 92/3/20 | 5:42 عصر | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()

ابتکار یک روستایی در تبدیل خانه اش به هتل

به گزارش خبرنگار مهر، کلبه آنها محقر بود و به جز چای آتشی و غذای روستایی چیز دیگری نداشتند. مهمانان عباس خارجی بودند و امکانات او برای پذیرایی اندک. سادگی پذیرایی خانواده عباس و زندگی یکروزه در روستای خوش آب و هوا رضایت حداکثری دو مهمان آلمانی را جلب کرد آنقدر که سه ماه بعد یک گروه هفت نفره آلمانی به پیشنهاد دوستانشان به خانه عباس رفتند. آنها خواستند تا با همان دم پختک و چای آتشی که دوستانشان تعریف کرده بودند در خانه روستایی عباس پذیرایی شوند. صبح عباس راهنمای آنها شد تا بتوانند مناطق دیدنی و طبیعی روستای بزم شهر بوانات فارس را ببینند. موقع برگشت مهمانان آلمانی 200 هزار تومان به عباس هدیه دادند. این پول در آن زمان برای عباس زیاد بود و او را به این فکر انداخت که بهترین راه برای کسب و کار می‌تواند پذیرایی از گردشگران در یک روستای با صفا باشد. بنابراین شروع به کار کرد. طوری که از نه سال پیش تا امروز 18 هزار گردشگر خارجی به روستای بزم در منطقه بوانات فارس آمده‌اند و عباس هم به عنوان کارآفرین برتر در صنعت گردشگری توانسته 126 لوح سپاس بگیرد و درآمد روزانه اش از روزی سه هزار تومان به 6 میلیون تومان برسد. عباس 35 ساله به 28 کشور دنیا سفر کرد و خانه 80 متری او الان به 120 هزار متر رسیده است! زهرا و نیلوفر دو دختر کوچک او کوچکترین راهنمایان ایرانی معرفی شده‌اند و تا کنون هم شبکه‌های تلویزیونی آلمان، روسیه، تایلند، شبکه 2 و 4 ایران فیلمهای مستندی با موضوع رونق گردشگری در روستای بزم بوانات پخش کرده‌اند. او تعریف می‌کند که روزهای اول به آژانسهای مسافرتی شیراز و اصفهان سر زدم و گفتم که می‌توانم از گردشگران شما در روستا پذیرایی کنم. آنها هم گفتند باید مجانی بیایند روستا تا ببینند آیا اوضاع برای پذیرایی مناسب هست. آرام آرام مهمانان من از هفت نفر به چند هزار گردشگر خارجی رسید و به یک حمام خانه ام 12 حمام دیگر اضافه شد تا جایی که می‌توانم الان تا چند هزار گردشگر را در روستا اسکان بدهم و برای پنج هزار نفر در منطقه بوانات اشتغالزایی کنم. عباس برزگر قصد دارد تا یک هتل عشایری در ارتفاعات روستا بنا کند. او می‌گوید: این هتل یکی از گرانترین مراکز اقامتی ایران خواهد شد. این کار را با کمک ایل عشایری انجام می‌دهم. برزگر معتقد است که در ایران مسئولان فقط شعار می‌دهند گردشگری صنعت درآمدزایی است. اما من یکی از کسانی بودم که توانستم هم برای خودم و هم اهالی روستای بزم بوانات درآمدزایی کنم. هر روز از یک مغازه خرید می‌کنم تا همه مغازه داران از این کار سود ببرند. او فهمیده که اصالت و نوع غذا و چارچوب خانواده روستایی بسیار با ارزش است و می‌توان از راه معرفی آن به دیگران هم ارزشها را حفظ و هم برای خود و دیگرن درآمدزایی و اشتغال زایی کرد. برزگر از گردشگران خارجی در روستا با محصولات کشاورزی خود پذیرایی می‌کند. خانواده و اهالی روستای بوانات همگی در امر کشاورزی موفق هستند و صبحها با عسل طبیعی و گردوی زمینهای خودشان از مسافران پذیرایی می‌کنند. برزگر ادعا می‌کند که در موفقیتش هیچ سازمان و مرکزی دخالت نداشته است." سازمان میراث فرهنگی پروانه گردشگری به من نمی‌داد و می‌گفت که باید تحصیلات عالیه داشته باشی. اما زمانی که کارم رونق گرفت پروانه افتخاری گردشگری دادند و در همایش هایشان از من و دخترانم تقدیر کردند." او می‌گوید که همه تجربیاتش را در برخورد با گردشگران به دست آورده است." به عنوان یک گردشگر به کشورهای اروپایی سفر کردم تا ببینم یک توریست به چه چیزهایی نیاز دارد و آنها برای گردشگران چه کاری انجام می‌دهند. این موضوع کمک زیادی به من کرد. من متوجه شدم که بهترین راه پذیرایی از مهمان خارجی رفتار درست با اوست. نباید مصنوعی به آنها خوشامد بگویید. درست است که زبان شما را متوجه نمی‌شود اما می‌فهمد که از او برای چه منظوری پذیرایی کرده اید. گردشگر خارجی فقط می‌خواهد به او توجه شود، همه چیز بهداشتی باشد، دروغ نشنود و احساس نکند که می‌خواهید جیب او را خالی کنید. این سادگی در رفتار و گفتار باعث شده تا آنها از زندگی روستایی لذت ببرند. ما مسافران را به خانه مان راه می‌دهیم نه برای چاپلوسی بلکه می‌دانم آنها می‌خواهند یک زندگی واقعی روستایی را ببینند و با همان آدمها زندگی کنند. هر کدام از ما که از مسافر خارجی پذیرایی می‌کنیم مانند یک سفیر ایرانی هستیم که ایران را به کشورهای دیگر معرفی می‌کنند. بنابراین باید بهترین رفتارها را با گردشگر خارجی داشته باشیم. برزگر در زمینه طبیعت گردی هم فعالیت می‌کند و با اینکه در 80 کیلومتری پاسارگاد قرار دارد می‌تواند با استفاده از دو آژانس مسافرتی خود تورهای طبیعت گردی، پرنده نگری، عشایر و بازدید از جاذبه‌های تاریخی را راه‌اندازی کند. عباس برزگر می‌گوید: وقتی فعالیت من و خانواده ام مورد استقبال دیگران قرار گرفت و بسیاری از کشورها به استفاده از خدمات ما علاقه نشان دادند کارشناسان داخلی و خارجی حوزه گردشگری پیشنهاد کردند که پس از این می‌توانیم در برگزاری تورها و دعوت از مسافران و گردشگران خارجی با افراد متخصص همکاری کنیم تا بتوانیم موفقتر از گذشته عمل کنیم و علاوه بر آن خودمان مجری تورها باشیم؛ این شد که به فکر را ه‌اندازی شرکت خدمات مسافرتی بوان گشت افتادم و با همکاری دوستان این شرکت تشکیل شد. البته این را هم بگویم که من از روزی که متوجه شدم بوانات قابلیت جذب گردشگر را دارد، به گونه‌ی برنامه ریزی کردم که از ورود تور مردم روستایی و شهری و حتی عشایر از مزایای اقتصادی تورها و ورود گردشگران به منطقه بهره مند شوند. برزگر می‌گوید: مشکل ما ایرانیان این است که می‌نشینیم تا دیگران برای ما برنامه ریزی کنند. در حالی که جوانان کشور ما می‌توانند به راحتی با کمی ذوق و سلیقه کاری کنند که هم خودشان درآمد خوبی داشته باشند هم دیگران از کنار آنها سود ببرند. او می‌گوید: کمتر کسی دنبال کارآفرینی می‌رود. مطمئن باشید هر روستایی در ایران به تنهایی می‌تواند از ابیانه بهتر و پر رونق تر باشد. همه اهالی منطقه بوانات و روستای بزم از دهکده گردشگری عباس درآمد دارند. دیگران هم می‌توانند بیایند و ببینند که چطور یک پسر ساده روستایی با سواد بسیار کم توانست کارآفرینی کند و از صنعت گردشگری به معنای واقعی درآمد زایی کند. روستای بزم در 17 کیلومتری شهر بوانات به سمت استان یزد و کرمان آخرین نقطه استان فارس است که به منطقه گردشگری بوانات معروف شده است. فاصله این منطقه از شیراز و یزد دو ساعت و نیم است. مجموعه گردشگری بوانات سه اتاق قدیمی دارد که هرکدام حدود 700 سال قدمت دارند و 500 دلار هزینه یک شب اقامت در این اتاقها است. سوئیت‌های مدرن و سنتی و 6 اتاق عمومی، ویلاهای وسط باغ و گالری عکس و موزه مردم شناسی و کشاورزی گوشه‌ی از امکانات این مجموعه است. همچنین امامزاده بزم و در کنار آن بارگاه امام زاده شاه میرحمزه (ع)، پل تاریخی سوریان، منطقه گردشگری محمد حنیفه و مسجد جامع سوریان و موزه بوانات از جمله بناهای تاریخی و مناطق گردشگری منطقه بوانات فارس هستند.  
 





تاریخ : دوشنبه 92/3/20 | 5:15 عصر | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()

1-هر گاه شخصی را ملاقات می کنید، بایستید.

2- لبخند بزنید .

3- تماس چشمی داشته باشید .

4- بی درنگ خودرامعرفی نمایید

5- وقتی لازم است ، شرحی شامل اینکه که هستید بیان کنید .

6- استوار دست بدهید .

7- یاد بگیرید که چگونه یک معارفه روان داشته باشید .

8-- تشخیص دهید که کدام شخص مهمتر است .

9- به اسامی در ملاقاتها توجه نمایید .

10- اسامی کوچک اشخاصی را که برای دفعه دوم می بینید با اجازه خودشان بکار برید .






تاریخ : پنج شنبه 92/3/9 | 11:46 صبح | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()

این سوالها را از خود بپرسید و جواب دهید تا موفق شوید :
1- دقیقاً محصولات و خدمات من چه چیزهایی هستند؟
2- مشتریان من چه کسانی هستند ؟
3- علت خرید مشتریان من چیست؟
4- مشتری برای کار من به چه مقدار ارزش قائل است؟
5- چه چیزهائی باعث منع خرید مشتریان من در آینده می شود؟
6- چه چیزی باعث برتری تولیدات و محصولات من نسبت به سایر رقباء می باشد؟
7- چرا مشتریان بالقوه من از رقبای من خرید می کنند؟
8- چه چیز ارزشمندی را در خرید از رقبای من مشاهده می کنند؟
9- چگونه می توانم مشتریان رقبای خود را به خرید از محصو لات خودم ترغیب کنم؟
10- چه چیزی باید مشتریان من را متقاعد کند که خرید کردن از من را به سایرین ترجیح دهند؟






تاریخ : پنج شنبه 92/3/9 | 11:40 صبح | نویسنده : مرضیه نوری تبار | نظرات ()
<   <<   6   7   8      >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • سوله